Monokli az eSzínház műsorán

Fesztbaum Béla rendezésének 2013-as felvétele április 3. 19:00 és április 4. 19:00 között tekinthető meg az eSzínház oldalán.

A Monokli játékos, szenvedélyes jeleneteiben és gyerekpárbeszédeiben ott lüktet Molnár Ferenc örök szerelme, a színház és a századforduló Budapestje. Ez az imádnivaló, léha, korrupt, fényűző és koldusszegény város. Molnár metsző humora és éleslátása fiatalkori írásaiból is sugárzik. Egy rendkívül művelt, bölcs és sziporkázó író, már a világsiker kapujában; egyik kezében könnyed, pergő, szellemes színdarabokkal, a másikban kemény hangú, okos, hazafiúi felelősségérzettel átitatott napi sajtóval. Mélyen a szívében pedig sok érzelmességgel és igazi, költői érzékenységgel.

A Monokli ősbemutatója 2012-ben a Pesti Színházban volt, melyet Molnár Ferenc jeleneteiből, novelláiból és tárcáiból állított össze Fesztbaum Béla. A Monokliban a Vígszínház nyolc fantasztikus színészét láthatjuk, akik bravúros átváltozásokkal alakítanak hol hősszerelmest, hol primadonnát, tengerparton játszó kisgyereket, zugújságírót, csalfa feleséget és tetten ért férjet.

Jegyvásárlás >>