Szülőfalum, Pest a Vígszínházban

Januártól a Vígszínház repertoárján szerepel Fesztbaum Béla Molnár Ferenc írásaiból szerkesztett színházi estje. A Szülőfalum, Pest című előadás legközelebb február 25-én, és a nagy érdeklődésre való tekintettel márciusban két alkalommal,  12-én 15 órától és 19.30-tól is látható a Vígszínház Házi Színpadán.

Színlap és jegyvásárlás >>

Jól ismerjük Molnár Ferencet a briliáns vígjátékok, vagy A Pál utcai fiúk szerzőjét, de nem igazán ismerjük azt a szenvedélyes, érzékeny publicistát, aki a világhírű színdarabok hátterében, egy kávéházi asztal mellől, egyéni hangvételű cikkekben tartott tükröt szeretett Budapestjének. Éleslátása, kíméletlen humora ezekre az írásokra is nagyon jellemző. Molnárt minden érdekli, legyen az korrupt közélet, örök túlélő pesti kisember, politikai viharoknak kiszolgáltatott színház vagy épp egy elegáns lipótvárosi disznótor…
A Szülőfalum, Pest egymás mellett idézi meg a “színházi” írót és “kávéházi”, ismeretlen arcát, eredetileg nem színpadra szánt szövegein keresztül. Az estet 3 fős zenekar kíséri, az elhangzó zenék Fesztbaum Béla szerzeményei.

fotó: Gál Bereniké